Spaghete integrale cu sos de roşii şi pătrunjel

Îmi plac roşiile proaspete, de sezon, prin urmare încerc să le folosesc cât mai des în preparatele mele de zi cu zi. Un sos simplu de roşii, poate avea un gust cu totul special folosind roşii de calitate şi multă verdeaţă proaspătă.
Aşadar, iată o reţetă aparent banală, dar care vă va gâdila papilele gustative 🙂
Ingrediente
- 500g spaghete integrale
- 4 roşii zemoase
- O linguriţă pesto de busuioc
- O legătură pătrunjel
- 2 căţei de usturoi
- O lingură ulei de măsline extravirgin
- O lingură unt de cocos
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Pastele se pun la fiert în apă clocotită timp de 15 minute, până devin al dente.
Între timp roşiile se taie cubuleţe mici şi se pun într-o tigaie neaderentă. Dacă roşiile voastre nu sunt suficient de zemoase, puteţi adaugă câteva linguri de apă. Se presară sarea şi piperul, usturoiul pisat şi se pune capacul lăsându-le să fiarbă la foc mic.
Pătrunjelul se toacă mărunt, iar când roşiile au scăzut şi s-au înmuiat, se adaugă împreună cu uleiul, se mai lasă câteva minute la foc mic şi se opreşte focul.
Spaghetele se scurg de apă, iar peste ele se pune untul de cocos, amestecând bine.
Se servesc calde cu sos de roşii şi pătrunjel deasupra.