Spaghetti al pomodoro cu salată de baby spanac şi mazăre galbenă

A venit primăvara, aşa că putem profita din plin de alimentele de sezon pline de vitamine.
Pentru astăzi m-am gândit la o reţetă gustoasă, uşor de făcut şi cu o valoarea nutritivă însemnată.
Pentru salată am folosit următoarele ingrediente:
- Un pachet de spaghete integrale
- 6-7 roşii deshidratate
- 4 cepe verzi
- 10 măsline verzi umplute
- O lingură unt
- O lingură busuioc
Mai întâi am fiert spaghetele în apă, iar între timp într-o tigaie de Teflon am pus ceapa tăiată mărunt împreună cu măslinele. Le-am lăsat până s-a înmuiat puţin ceapa, apoi am pus roşiile şi le-am mai lăsat câteva minute. Am adăugat şi untul şi busuiocul pe care le-am lăsat numai până s-a topit untul, fără să permit însă prăjirea ingredientelor în unt. Pentru persoanele care nu mănâncă atât de dietetic cum o facem noi, untul se poate adăuga de la început, călind uşor ingredientele. Se poate adăuga opţional şi un praf de sare.
Sosul astfel format se răstoarnă peste spaghete, se amestecă până se incorporează bine. Dacă folosiţi busuioc proaspăt, preparatul va mirosi absolut divin.
Pentru salata am fost mai darnică şi am folosit mai multe ingrediente:
- O caserolă de baby spanac
- O jumătate pahar mazăre galbenă
- 3 ridichi
- 4 cepe verzi
- 10-15 măsline negre mari
- Un ardei roşu
- O lingură seminţe susan
- O lingură cuş cuş
- O lingură ulei de struguri
- O lămâie
Mazărea galbenă se pune la rehidratat de seara, iar dimineaţa se mai fierbe timp de câteva minute până devine al dente. Se fierbe şi cuş cuş-ul şi se adăugă peste mazăre. Spanacul se spală şi curăţă de codiţe, iar apoi se rupe cu mâna. Ridichile, ardeiul şi măslinele se taie în feliuţe mici, iar ceapa se toacă mărunt. Se stoarce zeama de la lămâie, se adaugă şi uleiul, iar apoi se amestecă bine. Cine doreşte poate adăuga şi un praf de sare.
Poftă bună la sănătate!