sâmbătă,noiembrie 27, 2021

Spanac cu anghinare şi caju

Spanac-cu-anghinare-şi-caju

Ingrediente:

  • 450gr. spanac congelat
  • 375gr. anghinare (inima de anghinare tocată)
  • 1 ceașcă caju crud
  • 1 morcov mic
  • 1/2 cană de apă
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingură drojdie nutritivă
  • 1 căţel de usturoi pisat bine
  • 1 ceapă mică tocată fin
  • 1 linguriță busuioc uscat

 

Mod de preparare:

1. Curăţaţi anghinarele, lăsaţi-le câteva minute în apă rece cu lămâie şi apoi fierbeţi-le aproximativ 20 de minute.

2. Puneţi în cratiţă, la foc mediu, spanacul, anghinarele, morcovul ras, ceapa, usturoiul, puţină apă şi fierbeţi până când se dezgheaţă spanacul şi legumele sunt fierte.

3. Zdrobiţi sâmburii de caju până când obţineţi o pulbere. Turnaţi treptat apă până când obțineți o consistență cremoasă.

4. Scurgeţi bine spanacul de surplusul de apă.

5. Peste amestecul de spanac cu anghinare adăugaţi crema caju, sucul de lămâie, drojdia nutritivă şi busuiocul. Amestecaţi bine.

6. Daţi acest spanac cu anghinare şi caju la cuptor aproximativ 10-15 minute.

 

sursa foto: article.wn.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *