Spanac cu mămăliguţă

Ingrediente:

  • 500g spanac congelat
  • 5-6 grăunţi de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper
  • 1 cană mălai

Mod de preparare:

Într-o tigaie de ceramică, am pus spanacul decongelat. Peste el am adăugat usturoiul pisat şi ceapa tocata marunt, sare, piper. Am lăsat timp de 10-15 minute la foc potrivit, până când spanacul şi-a schimbat culoarea. Am adăugat uleiul şi am mai lăsat prêt de câteva minute, după care l-am luat de pe foc.

Într-o crăticioară, separată am pregătit mămăliga din 3 părţi apă şi o parte mălai. Optiunal se pune şi un praf de sare. Eu nu fac mămăliga sărată, pentru că excesul de sare nu este bun, iar spanacul este el deja puţin sărat.

Se lasă să fiarbă şi se amestecă să nu se formeze cocoloaşe.

Preparatele se servesc calde!

 

Poftă bună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *