Şpriţate de cartofi

Ingrediente: 

  • 1 kg cartofi
  • 3 gălbenuşuri de ou
  • 1 ou
  • 50g unt
  • 100ml lapte
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Cartofii se decojesc şi se taie cuburi mari, după care se pun la fiert în apă cu un praf de sare.

Se scurg bine de apă şi se lasă să se răcească puţin. Se adaugă untul pentru a se topi şi se amestecă bine. Se mixează adăugând jumătate din cantitatea de lapte câte puţin, până se obţine un piure consistent. Se incorporează gălbenuşurile de ou pe rând, se condimentează după gust, iar compoziţia se pune într-un cornet de cofetărie.

Pe o tavă tapetată cu foaie de copt se formează şpriţate, exact că cele de cofetărie, pornind de la bază, înspre vârf.

Astfel făcute, se dau la frigider pentru a se întări, timp de 20 de minute.

Restul de lapte se amestecă cu oul bătut bine şi se ung şpriţatele cu o pensulă.

Tava se introduce la cuptor la 180-200 grade C, până când se rumenesc frumos la suprafaţă.

Rapid, uşor, de efect…dar şi gustos!

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *