Ştrudel cu cireşeIngrediente:

  • 500g făină
  • 200g unt
  • O linguriţă de oţet
  • O cană de apă călduţă
  • O linguriţă de drojdie
  • 7-800g cireşe
  • 5-6 linguri zahăr
  • 3 linguri pudră de tapioca sau amidon alimentar
  • zahăr farin

Mod de preparare:

Drojdia se freacă cu zahărul, până se lichefiază, iar apoi se lasă la dospit aproximativ 15 minute.

Se adaugă apoi făină în ploaie, jumătate din cantitatea de unt topit şi oţetul şi se frământă bine compoziţia, până se obţine un aluat omogen, nelipicios. Se rupe în două, se întinde în două foi ce se ung cu restul de unt, se împăturesc, se învelesc în folie de plastic şi se pun în frigider pentru 30-45 de minute.

Între timp pregătim umplutura: mai întâi se curăţă cireşele de sâmburi, apoi se pun într-o crăticioară, iar peste ele se adaugă zahărul şi amidonul. Punem crăticioara pe foc, şi amestecăm uşor cât să nu se sfărâme cireşele. Se lasă să se înmoaie puţin şi să dea în câteva clocote.

Se scoate aluatul din frigider şi se întinde în două foi dreptunghiulare. Se taie în dreptunghiuri mari, iar pe latura lungă a fiecăruia se pune din compoziţia împărţită în mod egal. Apoi se rulează şi se aşează pe tava tapetată cu foaie de copt şi se introduce la cuptorul preîncălzit la foc mediu. Se lasă în jur de 45 de minute, până se rumenesc uşor la suprafaţă.

Se lasă să se răcească şi pudrează cu zahăr farin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *