Ştrudele cu mere şi migdale

Pentru că eram în mare criză de timp cu toate pregătirile înainte de venirea invitaţilor, nu am avut timp să prepar eu şi foile pentru această minunată plăcintă, aşa că am folosit din cele cumpărate.
Voi reveni şi cu o reţeta de plăcintă cu foi de casă, aşa cum numai mama mea le face!

P1310666
Ingrediente:

  • 10-12 mere normale (mie îmi place mai multă umplutură)
  • 1 pachet de foi
  • 2 mâini migdale crude
  • o cană zahăr brun (cui îi place mai dulce, pune mai mult)
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • o linguriţă cardamom
  • esenţă vanilie
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat lingura ulei

 

Mod de preparare

Am decojit toate merele şi le-am ras, după care le-am pus într-o crăticioara de inox la foc mic. Am adăugat şi zahărul şi am lăsat să fiarbă până a început să se înmoaie merele şi să îşi schimbe culoarea. Atunci am adăugat scorţişoara, cardamomul şi vanilia şi am mai lăsat puţin până merele au devenit aurii.

Între timp migdalele le-am pus într-o tavă la cuptor şi le-am lăsat până au devenit uşor crocante, după care le-am mărunţit.
Foile de plăcintă se iau câte 2 sau 3, iar cu o spatulă se întinde pe ele din compoziţia răcită şi se presară migdale pe deasupra, după care se rulează. Se aşează în tavă fiecare rulou, lipit unul de celălalt.

La sfârşit se dă cu puţin ulei ce se întinde bine cu o pensulă, se presară zahărul vanilat şi se introduce tava la cuptorul încins la minim 200 de grade. Se lasă până se rumenesc ştrudelele atât la partea inferioară, cât şi la suprafaţă.

Să serviţi cu plecere un ştrudel de mere cu migdale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *