În zilele noastre se vorbeşte tot mai mult despre necesitatea şi proprietăţile terapeutice ale sucurilor de fructe. Terapia prin intermediul sucurilor de fructe este una dintre cele mai puternice, dar şi cel mai plăcut mijloc de tratament. Dacă sucurile de legume contribuie în principal la hrănirea organismului, sucurile de fructe îl şi purifică în acelaşi timp.

Cu ajutorul sucurilor proaspete din citrice se poate curăta limfa. Limfa este un lichid care circulă în spaţiile intracelulare. Dacă se ia în consideraţie alcătuirea, aceasta aminteşte de sânge. Principalele funcţii ale limfei sunt funcţia trofică (hrănitoare) şi cea de apărare. Ea joacă un rol important în aprovizionarea celulelor cu substanţe hrănitoare şi în îndepărtarea elementelor prelucrate în procesele metabolice, a leucocitelor moarte, a fagocitelor, microbilor şi viruşilor.

Dacă ganglionii limfatici şi splina sunt plini de toxine, nu mai pot îndeplini funcţia de purificare şi de apărare. Iată de ce curăţarea limfei contribuie la înlăturarea sindromului de oboseală, la îmbunătăţirea stării de sănătate a persoanelor cu afecţiuni pulmonare, cardiovasculare, renale.

Curăţarea limfei trebuie efectuată numai după procedura de curăţare a intestinului. Astfel, cu trei zile înainte de începutul procedurii, faceţi câte o clismă dimineaţa (pe stomacul gol) şi seara. Alimentaţia trebuie să fie uşoară, vegetariană. După aceea pregătiţi 2 litri de apă filtrată.

În ziua în care aveţi de gând să efectuaţi curăţarea pregătiţi 900 de mililitri de suc de grepfrut, 500 de militri de suc de portocale, 200 de mililitri de suc de lămâie. Amestecaţi totul şi adăugaţi 2,4 litri de apă. În final trebuie să aveţi 4 litri de amestec. Acesta trebuie băut pe parcursul unei zile după următorul plan: prima zi: dimineaţa faceţi o clismă, după care beţi 100 de militri de apă în care aţi dizolvat o lingură de sare Glauber (sulfat de sodiu). Este de dorit ca după aceea să faceţi o baie caldă sau un duş pentru a va încălzi corpul cât mai bine. La 30 de minute după administrarea sării Glauber beţi 200 de mililitri din amestecul de citrice pregătit. Veţi începe să transpiraţi şi veţi avea senzaţie de golire a intestinului. Continuaţi să beţi câte 100 de mililitri din amestec la fiecare 30 de minute până când veţi ajunge la 4 litri; a două şi a treia zi continuaţi după aceeaşi reţeta.

Pe parcursul acestor trei zile nu trebuie să mâncaţi nimic. În această perioada de timp, din organism vor fi eliminaţi aproximativ 12 litri de limfă toxică (vor fi înlocuiţi cu aceeaşi cantitate de lichid purificator). În cea de-a patra zi începeţi să beţi sucuri de legume proaspete, să mâncaţi legume proaspete şi fructe, iar după una-două zile puteţi să reveniţi la alimentaţia obişnuită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *