Sufleu de conopidă cu creveți și prosciuto

Sufleu-de-conopidă-cu-creveți-și-șuncă

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 150gr. creveți
  • 100gr. prosciuto
  • 50gr. unt
  • 400ml. lapte
  • 3 ouă
  • nucșoară
  • sare
  • piper
  • 6 forme pentru copt

 

Mod de preparare:

1. Fierbeţi buchetele de conopidă într-o oală mare cu apă sărată. După 10 minute de gătit, scoateţi pe o farfurie jumătate din cantitate. Continuaţi să gătiţi încă 5 minute cealaltă jumătate, apoi scurgeţi bine de apă şi pasaţi.

2. Preparaţi un sos béchamel gros: încălziţi laptele, topiţi untul într-o cratiţă la foc mic şi adăugaţi făina amestecând 2-3 minute. Lăsaţi să se răcească, apoi turnaţi laptele fierbinte. Fierbeţi până se îngroaşe. Daţi de pe foc şi adăugaţi conopida piure, sare, piper, nucşoară rasă. Lăsaţi să se răcească.

3. Încălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele cu unt şi tapetaţi cu puţină făină. Adăugaţi peste sos, prosciuto tăiat în bucăţi mici şi gălbenuşurile, unul câte unul. Bateţi albuşurile cu un praf de sare şi adăugaţi peste sos.

4. Umpleţi fiecare forma în straturi. La baza formei puneţi un prim strat de conopidă cu creveţi, apoi un strat cu sos şi tot aşa până când ajungeţi aproape de marginea vasului

5. Coaceţi acest sufleu de conopidă cu creveți și prosciuto timp de 20-30 minunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *