Reteta recomandata peste varsta de 1 an

Ingrediente:

  • o conopida
  • un borcanel smantana grasa (min 20%)
  • cascaval sau branza
  • 2-3 linguri lapte
  • o lingurita unt
  • ghimbir proaspat (o bucatica de cativa centimetri)
  • cimbru
Se spala bine conopida si se pune la fiert la aburi sau in apa, pentru 15-20 de minute. Intre timp se prepara sosul din smantana si cascaval sau branza rasa. Daca smantana e foarte grasa se poate subtia compozitia cu putin lapte. Se adauga ghimbirul ras si se omogenizeaza bine.
Cand conopida este gata se seaza intr-o tava tapetata cu unt, iar peste ea se toarna sosul.
Deasupra se mai rade un strat de branza sau cascaval, se presara putin cimbru si se introduce la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Se lasa cam o jumatate de ora pana se rumeneste bine deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *