duminică,noiembrie 28, 2021

sufleu de fasole verde

Ingrediente:

  • 500g fasole verde
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 5 ouă
  • 100ml lapte
  • 100ml smântână de gătit
  • 2 linguri amidon alimentar sau făină
  • O lingură făină
  • 100 g caşcaval ras
  • Sare
  • piper

Mod de preparare:

Fasolea se curăţă, se taie grosier şi se fierbe la aburi până se înmoaie uşor. Apoi se scurge bine şi se răstoarnă într-un vas termoizolant uns cu puţin unt.

Într-un bol se bat spumă ouăle, iar peste ele se adaugă laptele fiert şi răcit, smântână şi amidonul. Se adaugă usturoiul pisat şi se condimentează după gust.

Se răstoarnă compoziţia obţinută peste fasolea verde, se presară cu caşcaval ras, iar apoi se coace la foc potrivit.

Când a crescut bine şi s-a rumenit, se scoate şi se lasă să se răcească.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *