P1270523Ingrediente:

  • 1 broccoli – 500 grame
  • 2 cartofi dulci mari
  • 1 ceapă albă mare
  • 1 pastârnac
  • 1 ţelină mică
  • 1,5l apă
  • sare, piper
  • 1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare:

Ceapa, pastârnacul şi ţelina, tăiate cubuleţe, le-am pus în oală cu apă fiartă şi le-am lăsat 5-7 minute până s-au pătruns uşor.
Apoi, cartofii spălaţi şi curăţaţi i-am tăiat în cubuleţe. Brocoli l-am desfăcut în buchetele şi am îndepărtat tulpina. Poţi pune şi o parte din tulpină, dar numai dacă nu este lemnoasă.
Le-am adăugat şi pe acestea peste restul de legume şi le-am lăsat să fiarbă până toate legumele au fost fierte bine.
Am adăugat un praf de sare, de piper şi uleiul şi cu ajutorul unui blender vertical am pasat toate legumele până s-a format o pastă omogenă.

Într-o tigaie de ceramică/Teflon am pus câteva felii de pâine tăiată în cubuleţe, pe carele-am întors pe toate părţile până au devenit crutoane crocante.

Supa se serveşte caldă cu crutoane deasupra.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *