Supă cremă de ciuperci

Ingrediente:
- 500g ciuperci champignon
- 50 g unt
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri smântână de gătit
- 1 ceapă
- 1lingură de făină
- Un praf de nucşoară
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Ciupercile se spală bine, iar împreună cu ceapa se pun la fiert în apă simplă. Când au fiert, se scot jumătate din ciuperci şi se pun în blender împreună cu ceapa, usturoiul şi untul.
Restul de ciuperci se taie feliuţe.
Piureul obţinut îl punem într-o crăticioară la fiert, adăugăm peste el cam două căni din apă în care au fiert ciupercile, punem făina în ploaie şi amestecăm cu telul să nu se facă cocoloaşe.
Adăugăm ciupercile tăiate feliuţe, precum şi smântana şi condimentele, amestecăm bine şi lăsăm să fiarbă la foc mic 10-15 minute.
Servită alături de crutoane sau pâine prăjită, un adevărat deliciu!
