Ingrediente pentru persoane:

  •  600 g ciuperci
  •  1 ceapa
  •  1 cartof
  •  1 legatura patrunjel

supa crema de ciuperci

  •  30 g de unt
  •  50 ml vin alb sec
  •  600 ml supa de legume
  •  1 cățel de usturoi
  • piper
  • sare
  •  nucsoara rasa

Se curata bine ciupercile si se taie in felii. Ceapa se curata si ea si te taie fin. La fel si cartofii, se spala sub jet de apa și se taie in bucati mai mici.

Se pune o cratita pe foc si se pune untul la topit, apoi se adauga ceapa si se rumeneste un pic. Se continua cu ciupercile, pana devin putin rumene. Se adauga vinul alb si se lasa la temperatura mare aproximativ 2-3 minute. Apoi se toarna supa de legume, cartofi tocati si se fierb 15 minute, la foc potrivit.

Dupa ce au fiert, se pun la blender, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se presara patrunjel verde deasupra si cateva ciuperci oprite in prealabil pentru decor.

Se serveste calda cu crutoane.

Sa aveti pofta maxima!

  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *