Că tot a început sezonul rece, supele revin la putere. Iar această supă de conopidă, dreasă cu smântână şi usturoi şi servită cu crutoane, este o alegere excelentă pentru o zi rece de toamnă.

Mulţumim din suflet Irina Modog, prietena noastră dragă, pentru această reţetă excelentă! 

Supă crema de conopidă

Ingrediente:

  • 1 conopidă de 500-600g
  • 1 morcov
  • 3 fire ţelină
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi
  • 2 linguri unt
  • 3 căţei de usturoi
  • 100g smântână
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ceapă se taie mărunt şi pune în crăticioară împreună cu untul. Se lasă numai până untul se topeşte, fără să se prăjească.

Morcovul şi ţelina se dau pe răzătoare, cartofi se taie cubuleţe şi se adaugă şi ei peste ceapă impreună cu 2 căni de apă. Când apa a început să fiarbă se adaugă conopida, spălată şi desfăcută buchete.

Se mai adaugă apă, de preferinţă caldă, la aceeaşi temperature cu cea din cratiţa în care fierb legumele, până la nivelul la care să acopere conopida. Se lasă la fiert 20 minute, până toate legumele sunt bine pătrunse. Se adaugă şi usturoiul pisat şi se mai lasă câteva minute.

Se mixează totul şi pe pune smântâna. Se condimentează după gust.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *