Supa crema de morcovi

Ingrediente:
- morcovi
-
2 cepe
-
2 linguri ulei de masline
- piper
- 1 l supa
- 200 ml smantana pentru gatit
Morcovii se curata si se spala. La fel si ceapa si se taie in sferturi. Legumele tocate, se pun intr-o tigaie adâncă si se adauga cele 2 linguri de ulei, sarea si piperul si se tin aproximativ 5 minute pe foc. Se amesteca bine si apoi se pun la cuptor, intr-o tava pentru aproximativ 30 minute, pana se inmoaie legumele. Când legumele sunt fragede, ia tava din cuptor si se toarna supa fierbinte. Se toarnă conținutul intr-un bol si se mixeaza bine. Se pune pentru cateva minute la foc mic si se adauga smantana, pana se aduce la fierbere, timp in care se amestecă supa sa nu se prinda de peretii vasului.
Se poate servi cu crutoane.
Pofta buna sa aveti!