Că tot este sezonul porumbului şi am discutat recent despre proprietăţile sale nemaipomenite (click aici), iată o reţetă care îi va bucura atât pe cei mari, cât şi pe cei mici.

Supă cremă de porumb

Ingrediente :

  • o cană şi jumătate boabe de porumb
  • 2 cartofi noi albi
  • 2 cepe albe
  • 1/2 cană smântână de gătit
  • o lingură unt
  • un praf de sare
  • piper alb
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Într-o crăticioară se pune apa la fiert cu un praf de sare, apoi când a dat în clocot se adaugă ceapa mărunţită şi cartofii tăiaţi cuburi.

Se lasă până se înmoaie puţin, apoi se adaugă şi o cană de porumb. Se lasă la foc mic să fiarbă, până când se înmoaie bine cartofii.

Se ia de pe foc, se pune untul şi se mixează bine.

Pasta fină obţinută se pune din nou pe foc,se adaugă smântâna, piperul şi restul de porumb boabe, apoi se mai lasă să dea un clocot.

Se orneaza cu pătrunjel şi se serveşte caldă…sau de ce nu, rece!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *