supa crema de rosii

Ingrediente:

  • 5-6 roşii potrivite
  • 2 morcovi
  • o ceapă mare
  • o tulpină de ţelină
  • 2 linguri smântână de gătit
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/2 linguriţă busuioc
  • 1/2 linguriţă paprika
  • sare, piper
  • o lingură de ulei de măsline

Mod de preparare:

Morcovii, ţelina şi ceapa se curăţă şi se taie cuburi mari, apoi se pun la fiert.

Când s-au înmuiat, se adaugă roşiile decojite şi mărunţite şi se lasă să mai fiarbă în continuare.

Usturoiul pisat împreună cu condimentele se adaugă şi ele spre final, lăsând să mai fiarbă câteva minute. Apoi adăugăm uleiul şi oprim focul.

Se mixează totul, se adaugă şi smântâna, apoi se lasă să se răcească.

Se poate servi rece alături de un sandwich cu brânză sau puţin călduţă cu crutoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *