Supă cremă de usturoi

Dacă săptămâna trecută va prezentăm supa de usturoi tradiţională din Slovacia (vezi aici https://mamistietot.ro/supa-de-usturoi-cu-mozzarella-si-crutoane/), astăzi va propun o altă supă de ustuoi, de data aceasta cu o textură fină şi cremoasă, reţetă ce am primit-o de la una dintre prietenele nostre mămici. Mulţumim Irina Bodog pentru această reţetă absolut senzaţională!
Ingrediente:
- 1l supă de carne
- 3 căpăţâni de usturoi
- 3-4 cartofi
- o lingură de unt
- 2 linguri de smântână
- o lingură amidon alimentar
- sare
- piper
- pătrunjel
- crutoane
Mod de preparare:
Untul împreună cu usturoiul pisat se pun pe foc într-un vas neaderent şi se lasă câteva minute până se încinge bine untul.
Cartofii se taie cubuleţe şi se pun la fiert în supă de carne. Se adauaga usturoiul cu untul şi se lasă să fiarbă aşa la foc mic, cu capac. Când cartofii s-au fiert bine, se condimentează şi se pasează totul foarte bine.
Se pune oala la fiert înapoi pe foc, se adaugă amidonul în ploaie şi se bate cu telul să nu se formeze cocoloaşe. Se adaugă şi smântâna şi se amestecă viguros în continuare.
Se opreşte focul, se adaugă pătrunjelul fin tocat.
Se seveste fierbinte alături de crutoane.
Să aveţi poftă la o porţie de sănătate!