supa-cu-creveti

Ingrediente:

  • 6 ceşti cu supă de pui (puteți substitui cu supă de legume sau supă de pește)
  • 2 pachete de fidea
  • 1 lingură de pastă miso alb
  • 1 tulpină lemon grass, tocat la blender
  • 1/4 linguriţă de fulgi de ardei roșu
  • sare și piper proaspăt macinat, dupa gust
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi
  • 1/4 cană de coriandru, tocat mărunt
  • 1 lingură ulei de rapiţă
  • 1 jumătate kilogram de creveți, decojiţi și curățaţi

 

Mod de preparare:

1. Puneţi uleiul de rapiţă într-o cratiţă pe foc la temperatură medie spre mare. Adăugaţi usturoiul şi lemon grass, amestecând timp de câteva minute, până când usturoiul începe să elibereze aroma.
2. Puneţi supa pe foc şi aduceţi la fierbere. Adăugaţi pasta miso, fulgii de ardei roşu, sare și piper după gust.
3. Apoi adăugaţi fideaua şi lăsaţi să fiarbă în conformitate cu instrucțiunile de pe pachet (de obicei în jur de 8-12 minute).
4. Cu aproximativ 5 minute înainte ca taieţeii să fie fierţi complet, adăugaţi creveții. Amestecaţi și fierbeţi timp de 3-5 minute.
5. Luaţi oala de pe foc și adăugaţi coriandrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *