Supa-de-broccoli-cu-branza--in-paine.

Ingrediente:

  • 4 linguri de unt nesărat, moale
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 4 linguri de făină
  • 2 căni lapte integral
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță piper
  • 1/4 linguriță nucșoară măcinată
  • 2 capete de broccoli, se taie în buchețelele
  • 1/4 cană supă de pui
  • 1 și 1/2 ceașcă de brânză Cheddar rasă
  • pâini mici rotunde

 

Mod de preparare:

  1. Într-o oala mare, la foc mediu, topiți untul.
  2. Adăugați ceapa și amestecați 3 – 4 minute apoi presărați brânza.
  3. Incorporați cu ajutorul unui tel și mai lăsați 2 – 3 minute.
  4. Adăugați treptat laptele, amestecând constant până la omogenizare.
  5. Presărați sare, piper, nucșoară și adăugați broccoli.
  6. Acoperiți vasul, reduceți focul și fierbeți supa până când se îngroașă, iar broccoli este moale, 20 – 25 de minute.
  7. Adăugați pe rând supa de pui și brânza și mai lăsați pe foc până se topește brânza.

8.Tăiați o pâine rotundă în partea de sus, scoateți „capacul” și cât mai mult miez și puneți supa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *