sâmbătă,decembrie 9, 2023

supa-de--ciuperci-cu-orz

Ingrediente:

  • 2 litri de supă de pui
  • 1 și 1/4 cești orz
  • 2 frunze de dafin
  • 6 ciuperci uscate
  • 1/4 ceașcă ulei de măsline extra virgin
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 1 ceașcă țelină tocată, inclusiv frunze
  • 1 ceașcă morcovi curățați și tocați
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 1 kg. ciuperci albe feliate
  • sare și piper

 

Mod de preparare:

1. Fierbeți supa de pui. Adăugați orzul, frunzele de dafin, reduceți focul și lăsați să fiarbă în cratița descoperită, aproximativ 2 ore 15 minute.

2. În timp ce supa fierbe, separat , puneți ciupercile uscate într-o cratiță mică. Adăugați 3 căni de apă și fierbeți la foc mare. Îndată ce apa fierbe, opriți focul și lăsați ciupercile la macerat timp de 20 de minute.

3. Scurgeți ciupercile de apă și păstrați o cană cu zeama în care au fiert.

4. Tăiați ciupercile în bucăți mici.

5. Încălziți 2 linguri din uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mare mediu. Adăugați ceapa și sotati până se înmoaie.

6. Adăugați țelina și morcovii și sotați timp de 5 minute până când totul este rument și începe să se caramelize.

7. Adăugați ciupercile tăiate bucăți, usturoiul zdrobit și gătiți timp de 2 minute.

8. Turnați supa de ciuperci în tigaie și aduceți la fierbere, amestecând încontinuu. Lăsați să dea în câteva clocote, aproximativ 2 minute. Adăugați conținutul tigăii în oala cu supă și orz.

9. Fără sa clătiți tigaia, turnați 1 lingură de ulei de măsline și puneți jumătate din ciupercile albe feliate. Presărați-le cu sare și piper și lăsați-le pe foc fără a amesteca.

  1. După 2 minute, amestecați în ciuperci continuu timp de încă 1-2 minute, până când acestea sunt aurii și se micșorează la jumătate față de mărimea lor.

11. Turnați ciupercile în oala cu supă. Încălziți uleiul de măsline, ultima lingură, în tigaie și repetați procesul pentru ciupercile rămase. Adăugați restul de ciuperci și amestecați toate ingredientele.

12. Reduceți focul.La sfârșitul gătitului, condimentați cu sare și piper după gust.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *