Supă de morcovei cu tăiţei

Ingrediente:

  • 250g morcovei (baby carrot)
  • 3 cuiburi de tăiţei (fără ou)
  • O jumătate ardei roşu
  • O rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe
  • O lingură ulei de măsline
  • O legătură de pătrunjel
  • Un praf de sare

 

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt, rădăcina de pătrunjel se taie şi ea în cubuleţe mici, iar ardeiul julienne. Morcoveii se lasă întregi. Dacă nu aveţi morcovei, puteţi folosi morcovi normali, pe care îi tăiaţi julienne.

Legumele se pun la fiert într-o oală mare cu un praf de sare şi se lasă până se pătrund bine. Se încearcă morcoveii cu furculiţa şi când sunt pătrunşi bine, se adaugă cuiburile de tăiţei, uşor sfărâmate. Se mai lasă timp de câteva minute să fiarbă cu capac la foc mic, apoi se adaugă uleiul şi pătrunjelul tocat. Se pune capacul şi se opreşte focul, lăsând să se răcească.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *