Supă de păstârnac şi ghimbir

Ingrediente:
- 600gr. păstârnac
- 75gr. rădăcină de ghimbir răzuit
- 30gr. unt
- 1 ceapă mică
- 1,5 l supă de legume
- 3 linguri de smântână sau brânză feta
- sare
- piper
Mod de preparare:
1. În untul topit adăugaţi ghimbirul răzuit şi căliţi timp de 1 minut, la foc mic.
2. Adăugaţi păstârnacul tăiat rondele și ceapa tocată. Căliţi la foc mic 2 minute după care adăugaţi supa de legume şi lăsaţi să dea în clocot.
3. Fierbeţi la foc mic timp de 20 minute, pănâ când se înmoaie păstârnacul. Adăugaţi sare şi piper după gust.
4. Pasaţi legumele la blender şi adăugaţi supă până când ajungeți la o consistență fină.
5. Serviţi o farfurie cu supă de păstârnac şi ghimbir cu o lingură de smântână sau cu bucăţele de brânză feta.