Supă de pui cu găluşte este supa copilăriei, supa iubită până şi de cei mai mofturoşi copilaşi.
Iată care este secretul Florentinei Vasilescu pentru o supă cu adevărat reuşită şi găluşte pufoase.

Supă de pui cu găluşte

Ingrediente

  • 6 aripi de pui
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 2 cepe
  • 2 bucăţi de păstârnac2 bucăţi de ţelină
  • o linguriţă de sare
  • 2 ouă
  • 6 linguri de griş
  • O lingură ulei

Mod de preparare:

Într-o oală se pun aripile de pui la fiert până când iese toată spuma pe care o luăm uşor cu lingură să nu mai rămână nimic.

Apoi adăugăm morcovii tăiaţi rondele, ardeiul tăiat bucăţi mai măricele, cepele întregi, păstârnacul şi ţelina. Se adaugă şi sarea şi se lasă să fiarbă până când se pătrunde bine carnea, apoi scoatem păstârnacul, ţelină şi ceapă.

Între timp într-o oală mai mică se pregătesc găluştele: peste ouala bătute se adaugă un praf de sare, uleiul şi se freacă bine. Apoi se pune câte puţin griş, iar când se obţine o consistenţă ca de smântână, prin care treci cu furculiţa şi lasă urme, compoziţia de găluşte este numai bună se lasă câteva minute să se odihnească.

Când apa din crăticioară începe să fiarbă, se pun găluştele formate cu linguriţă şi se lasă să fiarbă timp de 5 minute. Se scot şi se scurg bine, apoi se transferă în oala cu supă unde se mai lasă să fiarbă 10 minute la foc potrivit.

Se pune pătrunjelul tocat mărunt, se mai lasă 3 minute şi oprim focul.

Supă de pui cu găluşte

1 thought on “Supă de pui cu găluşte

  1. Foarte gustoasa supica si galustele, mai ales pe gerul de afara !
    Asa fac si eu galustele cu singura diferenta ca bat spuma albusurile, sa fie galustele cat mai pufoase !
    Mult spor la gatit si sa ne rasfeti cu bunatatile tale….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *