Supă de vară din legumeIngrediente:

  • 1/2 kg cartofi
  • o ţelină
  • o rădăcină de păstârnac
  • o rădăcină de pătrunjel
  • un morcov
  • o ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • o lingură de ulei de măsline
  • o ceaşcă smântână de gătit
  • sare
  • 1/2 linguriţă piper alb
  • 1/2 linguriţă oregano
  • 3 felii de pâine prăjită tăiată cubuleţe
  • 1 legătură pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Legumele (cartofii, morcovul, ţelina, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, ceapa) se spală bine şi se curăţă, se taie cuburi mari, apoi se pun la fiert în apă, cât să le acopere bine.

Se încearcă ţelina şi dacă se poate pătrunde cu furculiţa se adaugă smântâna, condimentele şi usturoiul pisat. Se lasă să mai dea 2-3 clocote, apoi se adaugă uleiul, se omogenizează bine şi se opreşte focul.

Se amestecă totul cu ajutorul unui blender, după care se adaugă verdeaţa tăiată potrivit.

Se poate servi caldă sau rece cu crutoane.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *