Reteta recomandata de la 6 luni.

Ingrediente:

  • Un morcov
  • Un pastarnac
  • O radacina de patrunjel
  • O portie piept de pui
  • O ceapa mica
  • O jumatate de ou sau un ou de prepelita (doar galbenusul in primul an de viata)
  • Doua linguri de gris
  • O lingurita de ulei de masline
  • Patrunjel verde

Mod de preparare:

Carnita de pui se pune la fiert intr-o craticioara. Se lasa sa fiarba pana da primul clocot, dupa care se arunca apa si se adauga alta in care se vor pune la fiert si legumele taiate cubulete mic. Se lasa sa fiarba timp de 15-20 de minute pana se patrund bine.

Intre timp se prepara galustele: se bate oul si se amesteca cu uleiul, optional si un praf de sare, apoi se adauga grisul in ploaie putin cate putin, pentru a nu se forma cocoloase si a obtine consistenta dorita. Compozitia trebuie sa fie precum o smantana  grasa si este potrivita atunci cand trecand furculita prin amestec, aceasta lasa dare. daca este prea tare, galustele nu vor iesi moi si pufoase. Cu ajutorul unei lingurite se formeaza galusti mici ce se pun in supa. Dupa ce au fost adaugate toate galustele, se pune capacul si se mai lasa la fiert inca 10-15 minute la foc mic, pentru ca acestea sa se patrunda bine.

Pentru a verifica daca supa este gata, se incearca galustele cu furculita, iar apoi se opreste focul si se adauaga patrunjelul tocat marunt. Se pune capacul si se lasa sa se raceasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *