Superfructul-goji

De 2.500 de ani goji este consumat pentru proprietăţile sale unice. Alături de acerola, rodie, acai, goji este considerat un superfruct datorită calităţilor sale deosebite pentru sănătate, fiind o sursă de energie extraordinară şi protector pentru organism. De ceva vreme face parte din ingredientele de bază ale multor mărci de cosmetice. Află ce virtuţi au aceste fructe minune.

Este un fruct foarte bogat în vitamine (B1, B2, B6, C, E), nutrienţi (polizaharide, acizi aminaţi) şi oligoelemente (de la zinc la fier, trecând prin cupru, seleniu şi fosfor). Ele stimulează sistemul imunitar, protejează ficatul şi ameliorează circulaţia sangvină.

Fructele longevităţii
Prin conţinutul bogat în betacaroten şi vitamina C (de 400 de ori mai mult decât portocala) şi cu 13% mai multe proteine faţă de grâul integral aceste fructe sunt o adevărată piedică în calea îmbâtrânirii. Au şi proprietăţi antiinflamatoare datorită beta-sitosterolilor pe care îi conţine. Se pot consuma sub formă de suc, infuzie sau uscate, ca un condiment. Gustul lor este dulce acidulat, un amestec de cireaşă şi zmeură.
Epiderma organismului nostru profită şi ea din plin de bogăţia în vitamine, caroten şi flavonoide ale acestor fructe. Folosind creme care conţin goji îţi vei proteja pielea de radicalii liberi, responsabili cu îmbătrânirea. Aceştia acţionează activând sistemul imunitar al celulelor şi reparând stricăciunile cauzate de stres.

Antioxidant şi regenerant
Goji este considerat fructul care posedă cea mai mare valoare antioxidantă. Pe lângă faptul că previne stresul oxidatic, goji stimulează producerea de colagen la nivlelul epidermei. De aceea este folosit ca activ antiîmbătrânire. Nici efectul energizant nu trebuie ignorat, acesta dând strălucire tenului, prin hrănirea celulelor. Extractele de fructe goji conferă strălucire tenurilor obosite şi oxigenează pielea.

Reţetă de ceai regenerant
Un ceai care te ajută să lupţi împotriva îmbătrânirii celulelor pielii şi ale organismului:
– într-o cană cu apă clocotită infuzează 10-12 fructe de goji uscate timp de 10 minute. Strecoară şi bea-l imediat. Consumă un singur ceai pe zi.

Tratament de prevenire
Pentru întărirea organismului şi prevenirea îmbolnăvirii e recomandat ca dimineaţa, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun să se consume o lingură de goji uscate (aproximativ 30 g). Se ţin puţin în gură să se înmoaie şi apoi de mestecă şi se înghit. Pe parcursul zilei trebuie să consumi apă mai multă pentru evitarea constipaţiei. Pentru cei care nu au mai consumat e bine să se înceapă cu o cantitate mai mică care să crească treptat.

Dacă ai probleme de sănătate este bine să te consulţi cu un medic înainte de tratament.

Alte virtuţi ale fructelor goji
– reduc tensiunea arterială
– detoxifică organismul
– scad colesterolul
– echilibrează glicemia
– îmbunătăţesc activitatea sexuală şi combat sterilitatea
– ajută la pierderea în greutate
– elimină durerile de cap
– ameliorează calitatea somnului şi vederea
– întăresc inima şi protejează organismul de maladiile cardio-vasculare
– protejează ADN-ul
– opresc creşterea tumorilor
– reduc efectele toxice ale chimioterapiei şi radioterapiei
– regenerează sângele
– previn artrita şi poliartritra
– întăresc ficatul
– tratează simptomele menopauzei
– elimină stresul şi îmbunătăţesc memoria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *