Sütlaç – Budinca de orez

Deşi cel mai bun este cel preparat în oală de lut vreau să vă dau şi o reţetă mai comercială dar care are gustul foarte asemănător cu cel original…
Ingrediente:
- 1 kg lapte rece
- 1,5 pahar ceai orez
- 1 litru apă
- 2 linguri făină de orez
- 2,5 pahare zahăr pudră
- scorţişoară
Prepararea:
1. Orezul se spală bine după care se pune cu apa la fiert. Se va fierbe până ce orezul se îşi modifică forma şi lasă şi mai apoi absoarbe propria apă.
2. Adăugaţi laptele rece şi aşteptaţi să fiarbă amestecând uşor.
3. În acest timp dizolvaţi făina de orez într-un pahar de apă rece după care adăugaţi 1-2 polonice de lapte din amestecul de pe foc.
4. Adăugaţi făina de orez în vas şi mai fierbeţi timp de 10 minute amestecând încontinuu.
5. Finalmente adăugaţi şi zahărul pudră şi amestecaţi lăsând să mai dea în clocot de 1-2 ori.
6. Turnaţi sütlaç-ul în vase. După ce se răceşte se va orna cu scorţişoară.
Notă: Pentru a nu se lipi de vasul în care se vor turna la final e bine ca acestea să fie clătite cu apă rece înainte.