Tărâţele de grâu – un remediu ieftin si natural care combate o mulţime de afecţiuni


La îndemâna oricui, tărâţele de grâu sunt unul dintre cele mai importante “medicamente” ale naturii, cu rezultate uimitoare într-o mulţime de boli. Cea mai importantă parte a bobului de grâu se află în învelişul lui, care se regăseşte integral în tărâţe.
Tărâţele de grâu se vor lua în cantitate cât mai mare, dar numai măcinate foarte fin. Este indicat să nu se pună în alimente care au temperaturi mai mari decât cea a corpului. Se vor putea lua însă cu apă, lapte, ceai sau aşa cum sunt. Se pot lua înainte de mese sau după mese, indiferent în ce perioadă a zilei. Cel mai bine este însă să se ia de mai multe ori pe zi. Este foarte indicat să se ia în 5-6 prize pe parcursul unei zile. Este necesar să se consume în cantitate cât mai mare, pentru că dacă nu se consumă, glandele nu vor avea cu ce să regleze organismul, lipsind materia primă.
Cum se administrează:
Tărâţele pentru administrare este bine să fie cât mai fin mărunţite, pentru a fi asimilate mai uşor de organism. Pentru aceasta se vor măcina din nou cu ajutorul râşniţei de cafea cât mai fin. Se pot lua aşa cum sunt în orice cantitate.
– Pulberea de tărâţe câte 1-2 linguri de tărâţe se poate adăuga la mâncare de 3-5 ori pe zi.
– Apa de tărâţe (mai puţin eficientă la obezitate dar utilă pentru anemii şi boli nervoase). Se pun 3-4 linguri de tărâţe în 1 litru de apă. Se lasă apoi de seara până dimineaţa. Se strecoară şi se va putea consuma această apă în locul oricărei alte ape fiind mult îmbogăţită cu vitaminele din complexul B. Ajută foarte bine mai ales pe cei care au probleme cu stresul sau au anumite dereglări la nivelul creierului. Este bună să fie consumată şi de către cei care doresc să-şi îmbunătăţească memoria sau au examene sau alte probleme când au nevoie de o suplimentare cu vitamine. Cei bătrâni, cei care au avut sau au suferinţe grele cronice pot să folosească permanent această apă. În această apă pentru a fi mai gustoasă se poate pune suc de lămâie şi chiar miere. În cazurile acestea nu se mai poate lua de către cei care au diabet zaharat sau au alergie la acestea (miere, lămâie). Prin aceste adausuri nu numai că se asigură un gust mai plăcut ci se îmbunătăţeşte cu o serie de vitamine care sunt conţinute de lămâie şi miere.
S-a demonstrat că tărâţele de grâu conţin substanţe care atacă alimentele ajunse în stomac, făcând astfel digestia rapidă şi uşoară. Luaţi tărâţe praf, în ciorbe, ceai sau orice alt lichid, principalul este să nu aibă temperaturi mai mari de 40 grade, ca să nu distrugă vitaminele şi enzimele pe care le conţin. Este bine ca orice om să consume cel puţin câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, nu numai dacă este cu greutatea mai mare, ci şi atunci când este perfect sănătos, tocmai pentru a vă păstra sănătatea. Tărâţele contribuie în toate cazurile la menţinerea unui echilibru corect al organismului.
– Tărâţe cu prafuri din plante medicinale – la 1 litru de apă se pun 4-8 linguriţe de praf de plante medicinale (în funcţie de afecţiune). Se lasă apoi timp de 8-12 ore, eventual de seara până dimineaţa şi apoi se strecoară prin tifon, se adaugă suc de lămâie, după gust (de la 1-2 lămâi) şi se consumă zilnic cel puţin 30 zile, apoi se face o pauză de 7 zile după care se poate relua acest tratament. Cei care nu au diabet zaharat, alergie la produs sau obezitate pot să adauge miere după gust obţinând în acest fel un suc foarte plăcut la gust şi sănătos care vă va ajuta să vă recăpătaţi sănătatea.
– Tărâţe cu ceaiuri medicinale – se va face un ceai în funcţie de afecţiunea pe care o aveţi conform indicaţiilor de pe toate pachetele de ceaiuri. Se face 1 litru de ceai şi după răcire (nu înainte) şi strecurare se vor pune la 1 litru de ceai 5-8 linguri de tărâţe de grâu. Se lasă apoi de seara până dimineaţa când se poate strecura. Se adaugă suc de lămâie (de la 1-2 lămâi). Se poate, pentru cei care nu au alergie, obezitate sau diabet zaharat, pune miere după gust. Se poate în acest fel consuma zilnic 1 litru de ceai din acesta îmbogăţit cu apa de pe tărâţe, timp de 30 zile apoi se face o pauză de 7 zile şi se reia.
– Tărâţe, apă şi tincturi. În cazul în care aveţi anumite afecţiuni la care se indică tratamente cu tincturi se poate foarte bine să fie amestecate cu apa de tărâţe. Se adaugă la 1 litru de apă de tărâţe 4 linguriţe de tinctură. Se agită bine înainte de a se lua. Tinctura se va pune după strecurare. Se poate în acest fel ca tratamentul să fie mult mai eficient pentru că totodată se adaugă tratamentului şi substanţele care sunt conţinute în tărâţele de grâu.
– Tărâţe cu lapte- se pun 5 linguri de tărâţe de grâu la 1 litru de lapte proaspăt (nu pasteurizat) şi se lasă de seara până dimineaţa. Dimineaţa se strecoară şi se poate consuma în cursul zilei fiind util în special în bolile grave (cancer, etc). În cazul în care aveţi o slăbiciune exagerată după o boală gravă se pot adăuga şi 2-3 gălbenuşuri de ou bătute spumă, 1 linguriţă de drojdie de bere şi miere după gust în cazul în care nu sunteţi alergic sau nu aveţi obezitate sau diabet zaharat.
Ce afecţiuni tratează:
– Constipaţie – există foarte multe persoane care sufere de constipaţie cronică. La 1 litru de apă se pun 5-8 linguri de tărâţe de grâu şi 6-8 prune uscate şi mărunţite fără sâmbure sau 4 linguriţe de stafide mărunţite. Se lasă de seara până dimineaţa când se strecoară prin tifon şi se consumă lichidul acesta în cursul zilei. Este un tratament foarte simplu pentru constipaţia cronică care a ajutat întotdeauna şi care se poate lua fără efecte secundare perioade lungi de timp. Cei care nu au alergie sau diabet şi obezitate pot adăuga şi 2-3 linguri de miere de albine.
– Diaree – 1 litru de apă, 5 linguri de tărâţe şi 4 linguri de afine mărunţite (sau ceai de cerenţel- Geum urbanum, creţişoară- Alchemillla vulgaris, sau alte plante astringente, în locul apei). Se poate consuma zilnic.
– Prostată – apă de tărâţe zilnic, făcută cu ceai de seminţe de bostan. Se iau 8 linguri de seminţe şi se mărunţesc cu coajă cu tot (neprăjite şi nesărate). Se adaugă un litru de apă şi se fierb pentru 15 minute. Se lasă să se răcească. Se scurge apa de la suprafaţă şi se pune bine până a doua zi (conţine un ulei de bostan). Restul se va turna nestrecurat peste 5 linguri de tărâţe de grâu. Se lasă de seara până dimineaţa, apoi se strecoară. Se adaugă apa care conţine uleiul (dacă nu se separă înainte este posibil ca o parte din acest valoros ulei să fie absorbit de tărâţele de grâu). Se poate adăuga sucul de la 2 lămâi şi eventual miere dacă nu aveţi diabet, obezitate sau nu sunteţi alergici.
– Laringită, faringită- apă de tărâţe cu miere dacă nu există contraindicaţii sau eventual chiar cu ceai de nalbă (Althea officinalis). Rezolvă foarte rapid această afecţiune.
– Impotenţă sexuală, frigiditate – la apa de tărâţe se adaugă suc de ţelină în cazul impotenţei (50 ml la litru), sau 50 ml suc de pătrunjel pentru frigiditate. Tot aşa se pot adăuga şi alte sucuri. Suc de ceapă sau usturoi 50 ml la probleme venoase, arteriale sau ale vaselor de sânge şi inimii, păstârnac 50 ml la diferite dereglări glandulare.
– Cistită – 2 linguri cerenţel (Geum urbanum), 2 linguri de flori de gălbenele (Calendula officinalis), 2 linguri de brusture (Arctium lapa) se fierb cu un litru de apă 5 minute, apoi se lasă să se răcească. Se pun apoi 5 linguri de tărâţe de grâu măcinate fin şi se lasă de seara până dimineaţa. Se strecoară şi se va consuma în cursul zilei.
– Cancer de colon – se pun 5 linguri de tărâţe de grâu la 1 litru de apă (sau ceai din plante antitumorale), se lasă pentru 8-12 ore (de seara până dimineaţa), când se strecoară şi se consumă îndulcit cu miere dacă nu aveţi contraindicaţii la miere.
– Boli de piele cronice inclusiv cancer – se fac băi cu tărâţe 500 g de tărâţe se pun într-un săculeţ, peste el se toarnă apă fierbinte apoi se completează cu apă rece până se ajunge la temperatura dorită (preferabil temperatura corpului) şi se stă în cadă pentru 20-30 minute. Se face acest lucru zilnic. Intern se iau tărâţe de grâu cu plante medicinale în una din formele de mai sus. Are rol cicatrizant, emolient şi este indicat şi în psoriazis sau ihtioză.
– Clisme – 100g de tărâţe se lasă într-un litru de apă de seara până dimineaţa. Se strecoară şi apoi se încălzeşte la temperatura corpului şi se fac clisme emoliente utile în cancer de colon sau afecţiuni intestinale grave.
– Dureri abdominale sau reumatice, dureri sciatice, etc – Se pun într-un săculeţ de pânză tărâţe, se încălzesc şi se aplică calde pe locul dureros. Este bun şi la dismenoree sau fibroame uterine. Se poate să se încălzească cu apă caldă sau chiar ceaiuri calde cu care se umezeşte săculeţul înainte de aplicare. Se ţine cât timp este cald. Se pune apoi din nou apă caldă (ceai) şi se aplică atât timp cât este nevoie.
Tărâţele din grâu conţin: beta-carotene, vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E), aminoacizi, carbohidraţi, purine, fosfolipide, steroli şi minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, fosfor, cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, fosfor, clor, fluor, iod, bor, seleniu, silicon).