Tartă cu ciocolată şi fructe

O altă reţetă aparţinând prietenei noastre, Cristina Daniela Sirbescu. Mulţumim şi felicitări pentru această reţeta minunată!
Ingrediente:
- 3 pachete biscuiţi populari sau petit beurre
- 25-30g unt
- 2 tablete de ciocolată: una albă, una neagră
- 200 ml lapte,
- O ceaşcă de căpşuni
- 2 linguri de stafide
Mod de preparare:
Biscuiţii se mărunţesc bine cu ajutorul unui blendar. Apoi se adaugă untul topit şi se mai mixează puţin.
Într-o tavă de chec sau de cozonac, se răstoarnă compoziţia de biscuiţi, se întinde şi se nivelează bine!
Laptele se fierbe, iar apoi într-un castron se pun bucăţele de ciocolată, iar peste ele se adaugă laptele fierbinte. Se amestecă uşor, până se topeşte ciocolată.
Compoziţia se lasă să se răcească puţin, apoi se toarnă peste biscuiţi.
Căpşunile se taie în jumătăţi şi se aşează frumos pe deasupra. Se presară şi stafidele.
Tava se introduce la congelator pentru aproximativ 2ore, după care se lasă la frigider timp de câteva ore bune.
Să aveţi o poftă grozavă!