Tartă cu ciocolată

Ingrediente
Pentru aluat
- 1 ou
- 250 g făină
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 1 lingură cu ulei
- vanilie
pentru cremă
- 300 ml smântână minim 20%
- 400 g ciocolată de menaj sau amăruie
- 2 linguri cu zahăr brun
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 100 g migdale mărunţite
Mod de preparare
Untul se freacă cu zahărul, până când se obţine o compoziţie omogenă, apoi se adaugă oul şi uleiul şi se freacă bine în continuare.
Adaugăm făina şi vanilia, iar apoi se frământă până se obţine o cocă consistentă. Această se dă la rece cât timp se prepară crema.
Laptele se pune la încălzit pe foc mic sau la bain-marie, şi se adaugă ciocolata şi zahărul. Se ţine până se topeşte ciocolata, apoi se ia de pe foc, şi se adaugă untul. Se amestecă obţinând o cremă omogenă, după care frişca bătută bine se adaugă şi ea când s-a mai răcit crema.
Aluatul de la frigider se întinde cu un sucitor şi se aşează într-o formă specială de tartă, unsă cu puţin unt. Se coace la foc potrivit, timp de aproximativ 20 de minute.
Se lasă să se răcească şi apoi se toarnă crema, nivelând cu grijă. Se presară migdalele crude sau prăjite (cum le preferaţi), iar apoi tarta se dă la rece, pentru a se întrepătrunde gusturile.
Să aveţi poftă la tartă cu ciocolată!