Tartă cu cremă de cocos

Nu am mai preparat de ceva timp o prăjitură, aşa că m-am decis că este timpul să îmi mai răsfăţ băieţîi cu un preparat deosebit. Am pornit pe ideă de a face o porţie mult mai generoasă decât fac eu în mod normal, pentru a-mi bucura şi colegii.

Şi cum suntem în post, am ales să pregătesc un preparat care să poată fi servit şi de cei ce îl respectă. Prin urmare, opţiunile s-au redus semnificativ, cel puţîn la prima vedere. Totuşi gandindu-mă mai bine, dar mai cu seamă “văzând şi făcând”, pe parcurs am constatat că se poate face o prăjitură extraordinară şi fără produse lactate şi ouă.

Prin urmare am căutat prin dulapul cu bunătăţi şi ceea ce am găsit disponibil au fost următoarele ingrediente:

Pentru cremă:

– 250 g lapte de cocos

– 100 g fulgi de cocos

– 1 pliculeţ gelatină

– 3 linguri de zahăr brun

– vanilie naturală de bourbon

– 2-3 vişini

Pentru blat:

– 2 căni curmale

– ½ cană stafide

– o cană fulgi de ovăz integral

– 10 biscuiţi (de preferat integrali sau digestivi)

– ½ cană alune crude

– ½ cană fulgi de migdale

– esenţă de migdale

Mod de preparare:

Laptele de cocos l-am amestecat cu mixerul timp de câteva minute. Sperăm să se întărească puţin, dar dimpotrivă s-a înmuiat mai tare. Prin urmare am decis să pun şi fulgi de cocos pentru a îmbunătăţi consistenţa cremei. Am adăugat zahărul şi vanilia şi am mixat în continuare pentru a se dizolva. Zahărul brun i-a conferit un aspect gălbui care nu mi-a plăcut, aşa că am adăugat sucul de la vişine pentru a obţine o culoarea plăcută. La final am adăugat gelatină dizolvată în puţină apă, am amestecat bine şi am dat compoziţia la rece. Cei care doresc că această cremă să fie mai tare, pot adăuga două pliculeţe de gelatină.

Cât timp cremă a stat la rece, am pregătit aluatul: curmalele şi stafidele le-am pus în apă fiartă timp de 20 de minute, pentru a se rehidrata. Între timp alunele crude le-am pus într-o tigaie încinsă, fără ulei, timp de câteva minute, intorcandu-le pe toate părţile, până au devit uşor crocante. Apoi le-am pus în blender alături de fulgii de ovăz şi biscuiţi şi le-am mărunţiţ.

Fructele uscate rehidratate le-am pus şi pe ele în blender obţinând o pastă omogenă pe care am răsturnat-o peste restul ingredientelor, am adăugat esenţă de migdale, iar apoi am amestecat viguros. Aluatul astfel format l-am răsturnat într-o formă specială de prăjitură (poate fi şi o tavă întinsă) şi am preasat bine şi am nivelat până am format un blat. Deasupra am turnat cremă de la frigider şi am nivelat-o. Am introdus preparatul la frigider pentru câteva ore bune.

Curioşi de rezultat?

DSCN2159

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *