Tarta cu dovleac

Pentru ca este sezonul lui si pentru ca imi ramasese o bucata buna de dovleac de la supa crema, am decis sa fac un dulce baietilor. Ce a iesit, descoperiti in continuare.
Aluatul:
- 200 g faina de migdale
- 1 ou intreg
- 1 albus de ou
- 50g stafide
- un praf de sare
- unt
Umplutura:
- 150 g dovleac
- 1 galbenus
- 2 linguri de branza ricotta sau urda scursa bine
- 50 g stafide
- 1 lingura zahar
- scortisoara
- vanilie
- nucsoara
Dovleacul se fierbe la foc mic aproximativ 20 minute sau se coace la cuptor.
Pentru aluat, se adauga toate ingredientele intr-un bol si se paseaza cu blenderul pana cand amestecul devine ca o pasta destul de groasa. Daca este prea subtire mai completati cu faina de migdale. Se toarna pasta rezultata intr-o tava unsa cu unt si se modeleaza cu degetele inmuiate in apa pentru a nu se lipi de maini.
Pentru crema, se pun la blender toate ingredientele. Dovleacul trebuie sa fie rece. Daca vreti umplutura mai dulce puteti adauga sirop de artar, iar daca o vreti mai densa mai adaugati faina de migdale. Se toarna crema in aluatul deja intins in tava si se orneaza cu nuci, migdale.
Se baga la cuptor la foc mic (100C pentru cuptorul electric) si se lasa pana este pana este coapta bine, fara a se arde.
Sa aveti pofta!