tarta-cu-dovleac

Ingrediente:

Pentru umplutură:

  • 2 ouă
  • 600 – 800 gr. piure de dovleac
  • 1/4 ceașcă sirop de arțar
  • 1/2 cană de zahăr brun
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 lingurițe condimente de dovleac pentru plăcintă
  • 250 – 500 ml. lapte

Pentru aluat:

  • 1 și 1/3 cană de făină
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de zahar
  • 1/2 ceașcă de unt
  • 2-3 linguri de apă

Mod de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 190.
  2. Pentru aluat, puneți toate ingredientele într-un castron și amestecați pentru a combina bine. Lăsați la frigider cel puțin 1 oră.
  3. Puneți aluatul într-o formă de tartă, unsă în prealabil sau acoperită cu hârtie pentru copt.
  4. Cu o furculiță faceți câteva găuri in aluat.
  5. Coaceți aluatul timp de 15 minute.
  6. În timp ce aluatul este la cuptor amestecați cu un blender toate ingredientele pentru umplutură pâna se omogenizează compoziția.
  7. Turnați amestecul de dovleac și dați la cuptor.
  8. Coaceți timp de aproximativ 1 oră și 15 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *