Tarta cu dovleac

Ingrediente:
Pentru umplutură:
- 2 ouă
- 600 – 800 gr. piure de dovleac
- 1/4 ceașcă sirop de arțar
- 1/2 cană de zahăr brun
- 1/2 linguriță de sare
- 2 lingurițe condimente de dovleac pentru plăcintă
- 250 – 500 ml. lapte
Pentru aluat:
- 1 și 1/3 cană de făină
- 1/2 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de zahar
- 1/2 ceașcă de unt
- 2-3 linguri de apă
Mod de preparare:
- Încălziți cuptorul la 190.
- Pentru aluat, puneți toate ingredientele într-un castron și amestecați pentru a combina bine. Lăsați la frigider cel puțin 1 oră.
- Puneți aluatul într-o formă de tartă, unsă în prealabil sau acoperită cu hârtie pentru copt.
- Cu o furculiță faceți câteva găuri in aluat.
- Coaceți aluatul timp de 15 minute.
- În timp ce aluatul este la cuptor amestecați cu un blender toate ingredientele pentru umplutură pâna se omogenizează compoziția.
- Turnați amestecul de dovleac și dați la cuptor.
- Coaceți timp de aproximativ 1 oră și 15 minute.