Tartă cu dovleac

Ingrediente:

  • jumătate de dovleac
  • 2 linguri zahăr brun
  • o linguriţă scorţişoară
  • ½ linguriţă cardamom
  • vanilie
  • 300g făină
  • 1-2 linguri zahăr brun
  • 100ml lapte de orez
  • 2 linguri unt de cocos
  • o linguriţă bicarbonate de sodiu

Mod de preparare:

Dovleacu se decojeste şi se dă pe răzătoare sau se mărunţeşte cu ajutorul robotului de bucătărie (cum am făcut eu, pentru că este mult mai simplu). Apoi se pune într-o crăticioară de inox împreună cu zahărul, vanilia, scorţişoara şi cardamomul şi se pune pe aragaz la foc.

Pentru cei ce vor o plăcintă dulce, puteţi pune mai mult zahăr. Noi aşa mâncăm, mai “light”, mai ales că s-a servit şi piticul nostru.

Între timp se pregăteşte aluatul. Pentru frământat eu am folosit maşina de pâine aşa că am pus făina amestecată cu bicarbonatul, laptele de orez, untul de cocos şi zahărul. Am pus la frământat timp de 15 minute, după care am mai lăsat-o 10-15 minute să se odihnească.

Dovleacul care a scăzut şi a căpătat o culoare frumoasă, se lasă să se răcească.

Coca formată am împărţit-o în două şi am intins-o în câte o foaie de aprox  jumătate de centimetru grosime.
Se pune în tava de copt prima foaie, ridicând marginile, apoi se pune dovleacul şi iar apoi incă o foaie pe deasupra.

Se unge cu puţin unt de cocos şi se dă la cuptor la aprox 200C pentru max 20 minute, până se rumeneşte uşor la suprafaţă.

Tartă cu dovleac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *