Tartă cu foie gras şi mere

Ingrediente:
- 1 rolă de foietaj
- 400gr. de foie gras crud de rață
- 100gr. unt
- 4 mere mici
- 3 linguri ulei de alune
- sare
- piper
Mod de preparare:
1. Tăiaţi 4 discuri din aluat, cu ajutorul unui castron. Daţi la cuptor timp de 15 minute la 210 °C.
2. Curățați merele și tăiaţi în sferturi. Topiți untul într-o tigaie. Adăugați merele și fierbeţi 6 minute la foc mediu.
3. Gătiţi foie gras într-o tigaie, 1 minut pe fiecare parte. Scoateţi pe un prosop de hârtie.
4. Aranjaţi merele și bucaţile de foie gras pe fiecare disc de aluat. Daţi 2 minute la cuptor cu puţină apă şi ulei de alune. Serviţi imediat o tartă cu foie gras şi mere.