Tartă-cu-foie-gras-şi-mere

Ingrediente:

  • 1 rolă de foietaj
  • 400gr. de foie gras crud de rață
  • 100gr. unt
  • 4 mere mici
  • 3 linguri ulei de alune
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

1. Tăiaţi 4 discuri din aluat, cu ajutorul unui castron. Daţi la cuptor timp de 15 minute la 210 °C.

2. Curățați merele și tăiaţi în sferturi. Topiți untul într-o tigaie. Adăugați merele și fierbeţi 6 minute la foc mediu.

3. Gătiţi foie gras într-o tigaie, 1 minut pe fiecare parte. Scoateţi pe un prosop de hârtie.

4. Aranjaţi merele și bucaţile de foie gras pe fiecare disc de aluat. Daţi 2 minute la cuptor cu puţină apă şi ulei de alune. Serviţi imediat o tartă cu foie gras şi mere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *