Tartă cu smochine

Ingrediente
Pentru aluat:
•    150 g făină
•    150 g fulgi de migdale
•    100 g unt
•    un ou
•    o linguriţă praf de copt
•    o zeamă de lămâie
•    50 g sirop de agave sau zahăr brun
•    vanilie
•    2 linguri lapte de cocos

Pentru umplutură:
•    400 g smochine
•    50g seminţe de pin
•    50g fructe de aronia sau coacăze negre deshidratate
•    200 g ricotta
•    300 g smântână de gătit
•    3 ouă
•    120 g zahăr
•    coajă de la o lămâie
•    vanilie

Mod de preparare:
Făina se amestecă cu fulgii de migdale şi se freacă cu untul topit. Apoi adăugăm oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeamă de lămâie şi laptele de cocos. Se amestecă bine ingredientele şi se frământă bine până se obţine un aluat că o cocă. Se introduce la frigider pentru 30 de minute
Între timp se pregăteşte umplutură. Smântana se bate cu zahărul pentru a obţine o frişcă ce se amestecă cu brânză ricotta şi cele 3 ouă bătute. Se pune şi coaja de lămâie şi vanilia, se amestecă uşor şi se dă la rece.
Se scoate aluatul şi se întinde în forma de tartă, rădicând uşor marginile.
Se pune umplutura, iar peste aceasta se aşează smochienle tăiate în 4, fructele de aronia, seminţele de pin şi se presară o lingură de zahăr brun.
Se introduce tava la cuptor la cuptor la 175-200 de grade.
Se lasă cam jumătate de oră, până când devine crocantă la partea inferioară. Verificaţi cu o scobitoare ca să nu fie crudă la mijloc.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *