Tartă  de cartofi

Ingrediente:

  • 200g brânză Mozzarella
  • 1 kg de cartofi
  • 100g şuncă
  • 2 ouă
  • 80g parmezan
  • 50g unt
  • 2 linguri făină
  • pudră de nucşoară
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine şi se pun la fiert cu un praf de sare timp de aproximativ 30 de minute până când se pătrund bine. Se lasă să se răcească, apoi se decojesc.

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade C.

Între timp cartofii fierţi se mărunţesc bine cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Se toarnă într-un castron piureul de cartofi, se adaugă făină, 50g parmezan, oule, un praf de nucşoară, sare, piper, şi se amestecă bine.

Şunca se taie în bucăţi mici, Mozzarella se scurge bine şi se taie în cuburi mici.

Toate acestea se adaugă peste cartofi şi se amestecă bine.

Într-un vas de termorezistent uns cu puţin ulei, se presară puţină făină şi se toarnă amestecul obţinut, se presează bine şi se nivelează, iar deasupra se presară 30g de parmezan. Untul se taie în bucăţele foarte mici se se presară pe deasupra.

Vasul se introduce la cuptorul preîncălzit şi se lasă timp de 15 minute. Apoi temperatura este crescută la 200 de grade C, şi se mai lasă încă 15 minute.

Când este rumenită deasupra, se scoate tarta fierbinte, se lasă să se răcească puţin, apoi se taie în bucăţi.

Tartă  de cartofi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *