Tartă de ciocolată cu căpşuni

Avem printre prietenele noastre mămici, una extrem de talentată în arta culinară.
Vă voi prezenţa mai multe reţete care îi aparţin 100% Cristinei Sirbescu şi care pe mine personal mă fac să îmi plouă în gură de poftă.
Astăzi: Tartă de ciocolată cu căpşuni
Ingrediente:
- 3 pachete biscuiţi cu cacao
- 25-30g unt,
- 200 ml lapte,
- O tabletă de ciocolată cu lapte
- O tabletă de ciocolată cu caramel
- 200 gr căpşuni
Mod de preparare:
Biscuiţii se mărunţesc bine cu ajutorul unui blendar. Apoi se adaugă untul topit şi se mai mixează puţin.
Într-o tavă de chec sau de cozonac, se răstoarnă compoziţia de biscuiti, se întinde şi se nivelează bine!
Laptele se fierbe, iar apoi într-un castron se pun bucăţele de ciocolată, iar peste ele se adaugă laptele fierbinte. Se amestecă uşor, până se topeşte ciocolata.
Compoziţia se lasă să se răcească puţin, apoi se toarnă peste biscuiţi.
Căpşunile se taie în jumătăţi şi se aşează frumos pe deasupra.
Tava se introduce la congelator pentru aproximativ 2ore, după care se păstrează la frigider. Este cu atât mai bună cu cât se odihneşte mai mult la frigider, şi gusturile se întrepătrund.
Să aveţi o poftă grozavă!