Tarte cu crema de vanilie şi zmeură

Pentru că este vară şi pentru că este weekend, nu ar strica să ne răsfăţăm cu un desert răcoritor şi delicios cu fructe proaspete 🙂
Aşadar iată o reţetă simplă de mini tarte, umplute cu cremă de vanilie şi zmeură.

Tarte cu crema de vanilie şi zmeură

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 3/4 cană unt
  • 1 ou
  • zahăr 1/4 cană
  • 2 ceşti făină integrală (cât cuprinde)
  • un praf de sare

 

Pentru crema:

  • 3 ouă
  • 1 cană de lapte
  • 1 linguriţă de vanilie
  • 1/2 cană zahăr
  • o lingură amidon

 

Pentru decor

  • o ceaşcă fructe de pădure proaspete (zmeură)

 

Mod de preparare:

Pentru blat: untul moale se mixează cu zahărul până devine o spumă. Se adaugă oul şi un praf de sare şi se mixează în continuare. Apoi se încorporează făina, obţinând un aluat consistent. Acesta se dă la rece timp de o oră.

Între timp se prepară crema: se bat ouăle spumă şi se amestecă cu laptele, vanilia şi zahărul, iar la sfârşit se încorporează amidonul.

Compoziţia formată se pune la fiert (bain-marie) pe un vas cu apă la foc mediu şi se amestecă continuu până când se îngroaşă, apoi se da la o parte de pe foc.

Aluatul de tartă se scoate din frigider şi se întinde cu ajutorul unui sucitor. Se taie în cercuri ce se intind bine pe formele de tarte unse cu puţin unt, astfel încât să acopere bine pereţii acestora. Folosind o furculiţă se fac câteva găuri ca să nu crească în timpul coacerii.

Formele se introduc la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 160 grade Celsius şi se lasă timp de 10 minute până se rumenesc.

Se lasă să se răcească şi se umplu cu cremă, apoi se lasă la frigider timp de minim 30 de minute.

Se presară zmeură proaspătă pe deasupra şi se servesc reci, de la frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *