Tartine cu branzica de casa

    Reteta recomandata dupa varsta de 8 luni

Ingrediente:

  • 2 felii de paine integral (de preferat facuta in casa)
  • 200 ml lapte de vaca, de capra sau formula
  • 2 pastile de calciu lactic/zeama de lamaie
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 fire de patrunjel si/sau marar

Mod de preparare:

Mai intai pregatim branzica, astfel: laptele se pune la fiert si se adauga calciul lactic sau lamaia, dupa ce incepe sa fiarba si sa se branzeasca, se da focul mic si se mai lasa putin la fiert pana ce bucatelele de branzica si zerul se separa bine. Se strecoara bine prin tifon, branzica obtinuta se amesteca cu ceapa si verdeata taiate foarte marunt.

Feliile de paine se taie bucatele mici cat un biscuit si se prajesc  foarte usor cat sa capete o crusta aurie, dar sa nu fie foarte crocante. Pe bucatelele de paine calde se intinde branzica si se vor servi alaturi de legume proaspete: castravete, rosie, ardei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *