Te-ai întors din vacanță? Păstrează avantajele dobândite!

0

Te-ai întors din vacanță Păstrează avantajele dobândite!

Nu peste mult timp ne reîntoarcem la preocupările obișnuite: serviciu, școală, rutina zilnică. Rolul vacanței este tocmai încărcarea bateriilor pentru a începe toamna în plină formă. Încearcă să profiți de plin de tot ce ai dobândit: bronz, forma fizică bună, energie și bună dispoziție.

  • Te-ai chinuit ceva să te bronzezi uniform fără să te arzi. Vrei să păstrezi bronzul cât mai mult? Iată câteva trucuri: hidratează-ți pielea. Aplică cel puțin o dată pe zi pe față o cremă adaptată tipului tău de piele și un lapte hidratant pe tot corpul. La duș, evită folosirea săpunului (usucă pielea). Folosește mai degrabă un gel de duș cu putere mare de hidratare. Încearcă să petreci cât mai mult timp în aer liber, nu în spații închise. Aerisește-te, adică! Plimbă-te, profită de orice prilej de a ieși din casă sau clădiri.
  • Continuă-ți alimentația estivală. În zilele lungi de vară ai consumat mai mult legume și fructe de sezon. Dar și spre sfârșitul verii și începutul toamnei poți consuma fructe și legume colorate și gustoase. Chiar dacă cei mici încep să ceară cartofi și paste, rezistă tentației cât poți de mult. Mergi în piață cât mai des și nu uita de porția de pește, bogat în omega 3 și perfect pentru a preveni depresiile de toamnă.
  • Dormi suficient și bine! Nu neglija somnul, fiindcă este indispensabil menținerii sănățăii fizice și mentale. Caută să ai ore regulate de adormire și trezire, fiindcă astfel efectul odihnei este sporit. Asigură-ți un loc propice: o saltea relaxantă, draperii, temperatură mai scăzută, calm, fără televizor în dormitor. Nu uita să aerisești zilnic!

Realaxează-te!

Chiar dacă începi să te pregătești de toamnă, cu tot ce înseamnă ea, ține oboseala și stresul la distanță. Caută să îmbini munca și grijile cu odihna și relaxarea. Chiar și pauzele scurte au rolul lor benefic.

Fă exerciții simple de respirație și practică o activitate fizică regulată pentru înlăturarea stresului.

Gândește pozitiv!

Nu e ușor uneori, dar încearcă să vezi în fiecare fapt sau întâmplare și partea bună. Fă bilanțul zilei: ce ai rezolvat, ce mai ai de făcut, ierarhizează totul în funcție de importanță și urgență. Nu le poți face toate o dată. Pune-l pe bărbatul tău și chiar pe copii să te ajute. Ieși cu prietenii și cu cei cu care te simți bine și rezonezi. Ca și umorul și atitudinea pozitivă este contagioasă!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *