Beautiful woman drinking and enjoying a freshly squeezed organic fruit juice made with her juicer in kitchen, isolated.

Terapia cu sucuri naturale
Foto: lookfromabove.com

Sucurile naturale aduc în organism elementele de care acesta are nevoie pentru a vindeca toate bolile minore care ne afectează și, în acelaşi timp, ajută la buna lui funcţionare.

Sucurile ajută la detoxifierea anumitor organe, precum pielea, plămânii, rinichii şi ficatul, astfel încât acestea să funcţioneze mult mai repede. Corpul beneficiază de o cantitate mare de vitamine, minerale, oligoelemente, enzime și zahăr natural, care permit atât o mai bună funcționare a corpului cât şi regenerarea celulelor. Consumul de sucuri permite eliminarea toxinelor și a deșeurilor care se acumulează în corp şi asimilarea rapidă a nutrienţilor.

Sucurile de fructe si legume având valoare energetică redusă, pot înlocui alimentele concentrate si hipercalorice, reducând astfel substanţial nivelul energetic al raţiei alimentare, fără a diminua volumul mesei. Dacă 100 gr de pâine oferă 230-250 calorii, aceeaşi cantitate de pepeni galbeni sau roşii dau 30-40 calorii. Dacă 100 gr smântână dau 200-300 calorii, aceeaşi cantitate de mere, pere sau prune, furnizează 71-80 calorii.

Ce afecţiuni tratează şi cum se administrează sucurile

Sucul de grepfruit

Conţine multe minerale, vitamine (C, B1 şi B2, PP), enzime, pectină, acid citric etc. Este aperitiv, tonic, depurativ, antihemoragic. Este indicat în anorexii, dispepsii, oboseală, stări febrile, artrită, afecţiuni pulmonare. Se administrează 3 pahare pe zi, înainte de mesele principale. Se consumă ca atare sau îndulcit cu miere.

Sucul de lămâie

Conţine acid citric, acid malic, glucide, săruri minerale, oligoelemente, vitamine: B1, B2, B3, A, C, PP. Este răcoritor, bactericid, tonic al sistemului nervos, tonic cardiac, diuretic, antireumatismal, antigutos, antiscorbutic, remineralizant, carminativ.
Este indicat în infecţii diverse, reumatism, gută, ulcere stomacale, obezitate, ateroscleroză, demineralizare, creştere la copii, diaree, dizenterie, paraziţi intestinali. Se administrează într-o jumătate de pahar de apă îndulcită, numărul de lămâi stoarse crescând progresiv până la 8-10 lămâi pe zi. După o cură de o lună, numărul de lămâi stoarse începe să descrească.
Combinaţia dintre sucul de lămâie, morcov, sfeclă şi castraveţi ajută la curăţarea ficatului, a rinichilor şi vezicii biliare şi, în general, a organismului de toxine.
În perioada folosirii acestor sucuri este indicat să se renunţe la carne, amidon, zaharuri.

Sucul de mere

Conţine zaharoză, celuloză, pectină, săruri minerale, vitamine: B1, PP, A, C. Este diuretic, tonic muscular, răcoritor, antiseptic intestinal, laxativ, depurativ sanguin, antireumatismal. Este indicat în astenie fizică şi intelectuală, anemie şi demineralizare, reumatisme, gută, obezitate, stări febrile, gastrită, ulcer gastric, insomnii, cefalee.
Sucul de mere este unul dintre cele mai apreciate sucuri pentru toate vârstele. Se administrează câte 3-4 pahare pe zi, înainte de masa. Combinat cu celelalte sucuri mai puţin plăcute la gust, le dă o aromă deosebită.

Sucul de pere

Conţine acizi, hidraţi de carbon, pectină, vitamine: A, B1, B2, PP, C, săruri minerale. Este diuretic, antiputrid, laxativ, sedativ, răcoritor. Se recomandă în reumatisme, gută, astenie, surmenaj, TBC, sarcină, diaree. Se recomandă câte 2-3 pahare de suc pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Sucul de ardei gras

Sucul de ardei gras conţine o mare cantitate de siliciu necesar unghiilor, părului şi glandelor sebacee. Ajută la curăţarea pielii de petele închise la culoare. Este bun în colici intestinale, crampe, meteorism. Sucul este mai eficient dacă este combinat cu suc de morcov şi de spanac. Se bea cu înghiţituri mici, cu 30 de minute înainte de mesele principale.

Sucul de cartofi

Sucul de cartofi conţine hidraţi de carbon, protide, lipide, săruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K). Este hrănitor, diuretic, energizant, cicatrizant, antispasmodic, antiulceros. Este indicat în gastrite, ulcere gastrice şi duodenale, diabet, litiază biliară, constipaţie. Se bea câte 1/2 pahar de 3-4 ori pe zi, timp de o lună în diabet sau ulcere gastroduodenale. În caz de litiază biliară, obezitate, constipaţie sau hemoroizi, se bea câte 1/2 pahar de 1-2 ori pe zi. Dacă nu poate fi suportat simplu, se poate amesteca cu miere, suc de morcovi, cu câteva picături de suc de lămâie sau de cătina.

Sucul de castravete

Sucul de castraveţi conţine vitamine (A, B, C), oxid de calciu, magneziu, sulf. Este răcoritor, depurativ, diuretic. Se recomandă în stări subfebrile, intoxicaţii, în reumatism sau gută. Fiind cam fad se foloseşte cu suc de ţelină, de măr sau de morcov. Se foloseşte cu succes în cosmetică pentru tratarea ridurilor.

Sucul de ceapă

Conţine vitamine (A, B, C), săruri minerale. Este un bun stimulent al sistemului nervos, hepatic, renal, diuretic puternic, antiseptic, antiinfecţios, antisclerotic, antireumatismal. Se utilizează în astenii, surmenaj intelectual, reumatism, afecţiuni respiratorii (guturai, bronşită, astm), gripă, diabet, ateroscleroză, obezitate, impotenţă, prostatite, edeme. Se poate amesteca cu puţin suc de ţelină sau de morcovi, sau cu câteva picături de lămâie; se poate bea de asemenea diluat cu apa (câte 1/2 pahar de 2 ori pe zi).

Sucul de fasole verde

Conţine vitamine: A, B, C, săruri minerale, hidraţi de carbon, oligoelemente. Este diuretic, depurativ, antiinfecţios, tonic hepatic. Se foloseşte în reumatism, gută, diabet, litiază renală. Se administrează câte 1/2 pahar pe zi.

Sucul de ridiche neagră

Conţine vitaminele B şi C. Este colecistochinetic, aperitiv şi digestiv, diuretic, antialergic, sedativ nervos. Este indicat în litiaze biliare, colecistite, insuficienţă hepatică, afecţiuni pulmonare, bronşite cronice, astm, reumatism, gută, rahitism, alergii, eczeme.
Pentru a obţine sucul, se foloseşte ridichea cu tot cu frunze. Se beau 20-50 ml. pe zi, deoarece este foarte puternic. În cazurile de litiază biliară se beau zilnic câte 200-400 ml de suc.
Se administrează de obicei în combinaţie cu suc de morcovi, în acest fel ajutând la refacerea mucoaselor din organism.

Sucul de sfeclă roşie

Conţine zaharuri, săruri minerale, oligoelemente, vitamine: A, B, C, PP. Este răcoritor, foarte nutritiv şi energetic. Se recomandă în anemii, demineralizare, TBC şi chiar cancer. Este foarte folositor în cazul epidemiilor de gripă.
Este contraindicat diabeticilor.
Nu este indicat să se consume prea mult suc de sfeclă, deoarece dă stări de vomă şi greţuri, ca urmare a efectului de epurare rapidă a substanţelor toxice din ficat. Se recomandă un pahar de suc de sfeclă pe zi, repartizat în trei reprize.
Combinaţia dintre sucul de lămâie, morcov, sfeclă şi castraveţi ajută la curăţarea ficatului, a rinichilor şi vezicii biliare şi, în general, a organismului de toxine. În perioada folosirii acestor sucuri este indicat să se renunţe la carne, amidon, zaharuri.

Sucul de spanac

Conţine săruri minerale, oligoelemente, vitamine. Este remineralizant, antianemic, antiscorbutic, cardiac tonic. Este recomandat în anemii, convalescenţă, scorbut, rahitism, astenie fizică şi nervoasă, arsuri. Este foarte bun pentru curăţarea întregului traiect digestiv. Consumat în cantitate de 500 ml pe zi vindecă constipaţii cronice.

Sucul de varză

Conţine săruri minerale, oligoelemente, vitamine: A, B1, B2, C, PP. Este diuretic, remineralizant. Sucul de varză crudă se recomandă în gastrite, ulcer gastric şi duodenal, bronşite, în erupţii cutanate. Pentru a evita balonările, este bine să se înceapă cu suc de morcov sau de spanac timp de 2-3 săptămâni, după care se trece la sucul de varză. Se beau 1-2 pahare de suc de varză pe zi.

Sucul de ţelina

Conţine săruri minerale, oligoelemente, vitamine. Este aperitiv, tonic al sistemului nervos şi general, remineralizant, diuretic, depurativ, antireumatismal. Se foloseşte în inapetenţă, astenie, surmenaj, convalescenţă, demineralizare, reumatism, gută, afecţiuni pulmonare, litiază urinară, impotenţă. Se administrează câte 1-2 linguriţe de 3 ori pe zi înainte de mese, sau câte 1/2 pahar pe zi timp de 15-20 de zile în cure intensive. Favorizând eliminarea excesului de apă din ţesuturi, poate fi folosit în cure de slăbire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *