Tocană de fasole verde

Fasolea verde este un aliment foarte ofertant, putând fi preparată în foarte multe feluri, de la supe, ciorbe şi piureuri, la sote-uri delicioase.
Pentru astăzi, vă propun un preparat clasic, realizat de Florentina Vasilescu, o mămică foarte dibace în ale bucătăritului. Aşadar, sunt sigură că este şi un preparat foarte gustos, nu doar aspectuos.
Ingrediente:
- 1kg de fasole verde păstăi
- 500g piept de pui
- 2 morcovi
- 2 cepe potrivite
- 1 ardei roşu mai mare
- 2 grăunţi de usturoi
- 3 linguri de pastă de tomate
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare
Pieptul de pui se toacă mărunt şi se frige într-o tigaie unsă cu puţin ulei.
Între timp morcovii, cepele şi ardeiul, se toacă fin şi se adaugă în tigaia unde s-a fript puiul, adăugând 200 ml de apă. Se lasă să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute.
Se adaugă condimentele şi fasolea verde tăiată. Dacă este necesar şi vreţi că mâncarea să aibă mai mult sos, se mai adaugă şi puţină apă.
Se lasă să fiarbă aşa 5-10 minute, apoi se adaugă pasta de roşii, iar după alte 5-10 minute se adaugă şi pieptul de pui. Se mai lasă puţin, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi usturoiul, iar apoi se opreşte focul.
Să aveţi poftă!