Iată, cum dintr-o banală tocană, prietena noastră mămică, Flori Vasilescu, reuşeşte să facă un preparat care să îţi gâdile toate simţurile. Savuros, gustos, aromat…dar şi foarte aspectuos!       

Tocană de vită cu legume

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 ardei roşu
  • 2 cepe
  • 100g măsline negre
  • 500g carne de vită
  • 200g de sos de roşii
  • 100ml ulei 
  • 1 lingură făinăsarepiper
  • boia dulce
  • boia iute
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Am tocat legumele şi le-am înăbuşit timp de 35 de minute. Separat am tocat carnea mărunt şi am fiert-o timp de 30 de minute.

După ce au fiert legumele, am pus şi carnea peste ele, măslinele, uleiul, sarea, piperul, boiaua şi am lăsat să fiarbă 20 de minute.

Apoi am pus sosul de roşi şi lingură de făină amestecată cu puţină apă, după care am lăsat să fiarbă 25 de minute, am adăugat pătrunjelul tocat mărunt, am mai lăsat 5 minute şi gata!

Am servit preparatul alături de piure de cartofi…iar toată lumea a fost extrem de încântată!

11944925_960391600691893_439925144_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *