Tocanita cu ficatei de pui

Ingrediente:
- 500 g ficatei pui
- 2 cepe rosii
- 2 catei usturoi
- 1 rosie sau 1 lingura paste de tomate
- 1 pahar vin rosu
- cimbu, oregano
- sare, piper negru
- 50 g unt
- 2 linguri ulei masline
Pregătire:
Ceapa rosie se taie solzi fini. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa si usturoiul – se calesc usor. Se prajeste putin ficatul, se adauga sarea și piperul. Se toarnă vinul roșu și se aduce in punctul de fierbere, iar apoi se adauga o cana de apa, ierburile uscate (cimbru, oregano) si se fierb timp de 10 minute la foc mediu. Se pune si sosul de tomate sau rosia data pe razatoare si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote. Cand ficatul nu mai are zeama. se adauga putin unt.
Se condimentează cu sare, piper și oțet balsamic și un vârf de cuțit de zahăr și se ceapa verde.
Se serveste cu paste sau mamaliga.
Sa aveti pofta!