Tocanita-de-legume

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei nucă de cocos
  • 1 ceapă mare, curăţată și tocată
  • 1 cățel de usturoi, curăţat și tocat
  • 1 lingură pastă de curry galben
  • 1 dovlecel, tăiat în cuburi
  • 1 ardei galben, tăiat în cuburi
  • 1 vânătă, curăţată și tăiată în cuburi
  • 150 grame năut curăţat și clătit
  • 200 ml lapte nucă de cocos
  • 2 roşii, tăiate în jumătate
  • 1/2 legătură coriandru proaspăt, tocat mărunt
  • 2 linguri mentă tocată mărunt
  • 2 linguri de suc ​​proaspăt de lămâie
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 căni orez basmati brun, fiert

 

Mod de preparare:

  1. Încălziţi uleiul într-o oală mare la foc mediu-mare. Adăugaţi ceapa și usturoiul.
  2. Gătiţi până când ceapa se înmoaie, aproximativ 3 minute. Adăugaţi pasta de curry, amestecaţi și fierbeţi timp de 1 minut.
  3. Adăugați dovlecelul, ardeiul, vânăta și lăsaţi să fierbă până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
  4. Adăugați năutul şi laptele de cocos. Aduceţi la fierbere, reduceţi apoi focul și lăsaţi să mai fiarbă aproximativ 7 minute.
  5. Adăugați roșiile, coriandru şi menta. Gătiţi aproximativ 1-2 minute. Adăugați sucul de lămâie şi sarea. Serviţi peste orez brun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *