Tocăniţă de legume

Ingrediente:
- 3 linguri ulei nucă de cocos
- 1 ceapă mare, curăţată și tocată
- 1 cățel de usturoi, curăţat și tocat
- 1 lingură pastă de curry galben
- 1 dovlecel, tăiat în cuburi
- 1 ardei galben, tăiat în cuburi
- 1 vânătă, curăţată și tăiată în cuburi
- 150 grame năut curăţat și clătit
- 200 ml lapte nucă de cocos
- 2 roşii, tăiate în jumătate
- 1/2 legătură coriandru proaspăt, tocat mărunt
- 2 linguri mentă tocată mărunt
- 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
- 1/2 linguriţă sare
- 2 căni orez basmati brun, fiert
Mod de preparare:
- Încălziţi uleiul într-o oală mare la foc mediu-mare. Adăugaţi ceapa și usturoiul.
- Gătiţi până când ceapa se înmoaie, aproximativ 3 minute. Adăugaţi pasta de curry, amestecaţi și fierbeţi timp de 1 minut.
- Adăugați dovlecelul, ardeiul, vânăta și lăsaţi să fierbă până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
- Adăugați năutul şi laptele de cocos. Aduceţi la fierbere, reduceţi apoi focul și lăsaţi să mai fiarbă aproximativ 7 minute.
- Adăugați roșiile, coriandru şi menta. Gătiţi aproximativ 1-2 minute. Adăugați sucul de lămâie şi sarea. Serviţi peste orez brun.