Reteta recomandata dupa varsta de 1 an

Ingrediuente:

  • 250g linte verde uscata
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 4-5 graunte de usturoi
  • 1 pastarnac
  • 2 cartofi
  • 200g sus de rosii
  • 2 linguri ulei
  • chimion
  • sare
  • cimbru

Mod de preparare:

Lintea se spala bine si se pune la fiert in apa cu un praf de sare. Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt. Dupa ce lintea se umfla si isi mareste de 2-3 ori volumul, se adauga morcovii, pastarnacul si cartofii, taiate cubulete. Se lasa sa fiarba la foc mic, inca aprox 20 de minute, pana cand legumele incep sa se patrunda. Abia apoi se adauga sucul de rosii, uleiul, chimionul si cimbrul. Se mai lasa la fiert pana scade de tot.

Se poate servi ca atare alaturi de o salata verde, ca si garnitura la carne alba sau rosie gatita la gratar.

DSCN0870

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *