Tocăniţă de mazăre

Ingrediente:

  • 1 borcan mare de mazăre (400g)
  • 4-5 cartofi nu prea mari
  • 3-4 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 25 g suc de roşii
  • Sare
  • Piper
  • Praf de coriandru

Mod de preparare:

Cartofii, morcovii, ardeiul şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe sau rondele de  dimensiuni potrivite, iar apoi se pun la fiert în apă  cu un praf de sare.

Se lasă până se înmoaie puţin, apoi se adaugă şi mazărea şi se mai lasă să fiarbă în continuare.

Când cartofii s-au inmuat, se adaugă sucul de roşii şi condimentele şi se lasă la fiert la foc mic, până scade şi se formează un sos legat. Se adaugă uleiul şi pătrunjelul tocat, se opreşte focul şi se pune capacul.

Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *